Tu dia mahalnya emas!



today the gold price peaked at usd1900/ounce. i can see big smiles on faces of fellow gold investors. those who are on the sidelines can only watch with envy. maybe for them it's too late to start buying into gold. gold has peaked. harga emas akan jatuh...

or is it?

they will just have to wait and see...(just like they did a year ago).

kisah benar:
sebelum raya saya jual sekeping emas public gold 20g pada harga RM3,650 (murah betul jual harga kawan-kawan). saya beli pada harga RM2,856 pada bulan september 2010 (setahun yang lalu).

3,650 - 2,856 = RM794
(794 / 2,856) x 100 = 27.8% a year!

ini baru contoh 20g. bayangkan kalau investor emas tegar yang main kilo-kilo!!!

P/S: bertuah betul brader yg beli dari saya sebelum raya hari tu. dalam masa dua minggu dah boleh untung RM131 kalau dia jual balik emas dia dengan harga PG Buy hari ini (3,781 - 3,650).

pesanan penaja:
belilah sikit emas sebagai sebahagian portfolio. 10% pun dah cukup.

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

wakif said...

gold trader memang untung... jual beli jual beli...

JuRi said...

Betul tu, tapi kena rajin lah sikit kan... Kalau nak rilek then jadi lazy investor je pun cukup lah. Beli dan simpan.