breaking 90 at kgrp

before ramadhan hari tu sempat join annual golf amal kgrp tournament. besar gila tournament kali ni. siap ada hadiah hole in one nissan grand livina lagi. pergghh. punya ramai join, ada dua sessions. ada yang tee off pagi, ada yang main belah petang.

somehow hari tu main extra cemerlang pulak. scored 85 gross. first time break ninety. kalau laa main stroke-play format, nett score would be 85-72-24 = 11 under! sure dapat hadiah besar punya!!! tapi apakan daya, the format was stableforth strokeplay. so kiraan dia macam lain sikit. in the end the final score was par golf, handicap 13. dapat laa no 28 (giant voucher rm90). ok la tu. the winner was at 3 under. so takde la jauh sangat.



lepas habis main baru tahu kalau main stableforth, mesti ada birdie, baru boleh main under. banyak2 dapat par pun tara guna. cehhh. takpe, lesson learned for next time around.

2 comments:

wakif said...

wow! dah ok sangat score tu, target next year boleh jadi PGB player...:)

JuRi said...

hehe. next year join selection tengok macamana... jaguh kampung ni, kat kgrp je score cantek!