kontraktor melayu...

kontraktor melayu. cepat lupa daratan. dapat satu projek terus beli bmw. this unflattering term is also used in golf, especially among beginners, to describe a situation where one player has scored a par or a birdie on one hole, then he/she makes super high number on the very next hole!!!


it happened to me today at KGRP's latest monthly tournament, big time! after getting a birdie on second hole, i put in an embarassing 8-10-4-9-9 run. 19 strokes over par in five holes! it totally ruined my day. an outward-nine score of 58. hampeh! i then shot 51 on back nine, making a total of 109!

macam budak baru main golf aje, nasib baik ada 3-4 first timers tadi. kalau tak........

5 comments:

BeautifulMindLife said...

Ok la tu bro....

Aku lagi teruk, langsung tatau guna kad tuh hahaha... langsung tatau berapa kali aku pukul....

yang aku tau, first time masuk padang, 4 biji bola hilang haha...

JuRi said...

wow, 1st time 4 bijik jer ilang? ni dah boleh amik handicap test ni! bila nak main skali?

BeautifulMindLife said...

4 bijik jer? Eh, tak banyak ke tu?

JuRi said...

tak banyak langsung bang. first hole je dah dua bijik. tee-off masuk kolam, drop, then third shot kolam lagi.

sound macam ok main. bila ready sound ok, kita main dua orang pun jadiiii!

BeautifulMindLife said...

aku ready anytime je!!!!

tapi, firstly, ajar aku macam mana nak guna kad tu hahaha...