raya setiu vs raya kb

every year we celebrate aidilfitri at setiu and kota bharu. kalau ikut champions league, kira macam main home and away games laa.

setiu: away game







+ menu: nasi beriani, rendang, ketupat, lemang, tiramisu
+ meriah because almost all of wifey's side of the family gather every year. imagine 7 families joined together in one house! nasib baik laa tak runtuh rumah nenek yang comel tu...
+ ada raya di kampung punya feeling laa sebab rumah kat felda..
+ full day program jalan-jalan rumah relatives dari besut sampai laa ke kuala terengganu. dapat makan macam-macam! tapi lepas rumah ke 4, perut dah penuh and badan pun dah letih..

kota bharu: home game




+ menu: nasi dagang kelantan, serunding, ketupat pulut, tiramisu
+ my side of the family (adik beradik mum and dad) raya kat rumah masing-masing. it has been that way since i can remember, don't really know why. so kureng laa meriah sket, but at the same time best gak sebab tak havoc sangat.
+ modern punya raya style because rumah dekat dengan bandaraya kota bharu. we used to balik kampung kat wakaf bharu (day trip je), but ever since nenek passed away, tak balik dah laa.
+ kat kb kitorang tak gi jalan-jalan, just buat open house, so lepak rumah je tunggu relatives datang. when they arrive at the house serentak, meriah laa tak menang tangan nak layan.

anyway, dua-dua tempat pun best.

selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir dan batin.

4 comments:

wakif said...

wakaf bharu kat mana bro? aku kat kutan....

JuRi said...

kat kampung kebakat beb.. dekat dah ngan kutan tu..

BeautifulMindLife said...

kau ni tak abis2 dengan bola....

makan, minum, tido...raya pun bola....

nasib baik MU...kalau tak, memang tak kawan dah kita.. =)

JuRi said...

betul tu,
everything bola... pasni jadi everything golf...